Хасково

„Булсатком“ обжалва глоба от 10 000 лв., наложена след злополуката със загиналия техник в Подкрепа

От „Булсатком“ обжалват в Хасковския районен съд наказателно постановление, наложено от Инспекцията по труда в размер на 10 000 лв.

Глобата е за административно нарушение, установено след проверката на Инспекцията след смъртта на 30-годишния техник Мирослав Петков през юли. Haskovo.info припомня, че техниците бяха изпратени в хасковското село Подкрепа за отстраняването на авария след паднал гръм. Ток удари и уби Петков.

Проверяващите констатираха, че не е приложена писмена инструкция за безопасна работа на производителя за използваните съставни устройства или вътрешна инструкция с цел предварително информиране за избягване на рисковете за живота и здравето на работниците при работа с електрически ток. За това на фирмата е съставен и връчен актът.

Второто предписание за фирмата е да се осигурят подходящи квалификационни обучения по електробезопасност на работещите. Те трябва да залегнат като задължително условие в длъжностните характеристики на работещите. На следващо място трябва да се преразгледа оценката на риска и да се предприемат адекватни мерки за отстраняването му.

Първото съдебно заседание по жалбата на фирмата бе на 10 октомври. Делото е отложено и ще се разглежда през ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button