Любопитно

Пълен салон за концерта на маестро Светлин Русев в Хасково

Салонът на хасковския театър „Иван Димов“ се напълни с публика за концерта на маестро Светлин Русев и камерния оркестър с диригент Цанислав Петков, с който снощи бяха закрити Музикалните дни „Недялка Симеонова“.

Един от най-големите цигулари бе в Хасково от събота за репетиции с оркестъра. Снощи той изнесе концерта с уникалния инструмент „Страдивариус“, направен през 1710 г. Цигулката е собственост на японска фондация, като малцина по света имат възможност да свирят на подобен инструмент.

Концерт

В програмата бяха включени: Моцарт – “Адажио” и “Фуга”, Елгар – “Серенада”, Сен-Санс – “Интродукция” и “Рондо капричиозо”, Мануел де Фая – “Испански танц”, Масне – “Размишление” и Панчо Владигеров – “Песен”.

След концерта Светлин Русев замина за Париж, където е и преподавател по цигулка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
странен
странен
22.10.2018 11:07 11:07

Срамота, къде са поканените лица????

меломан
меломан
22.10.2018 12:49 12:49

До „странен“- ти там ли беше? От първия ред е трудно да се гледа концерта, там стоят фотографи, озвучители и други технически лица. Онези „поканените лица“никога не са на първи ред. Пък дали някой е по-специално поканен е друг въпрос. Защо трябва да каниш някой специално на този концерт, с какво е повече от редовия гражданин видял афиша или чул по радиото или чел в сайт, че има тогава събитие и влезнал в залата?!
Прекрасен концерт! Благодарим за емоцията. Когато хасковски оркестър свири с музикант от световна величина като маестро Светлин Русев се чувствам горд

любител
любител
24.10.2018 21:30 21:30

Странен, не разбрах кое е срамота?! Че гражданите и гостите на гр. Хасково имаха възможност да чуят и да се насладят брилянтните изпълнения на маестро Светлин Русев? Че се докоснаха до изкуството на този възхитителен цигулар, канен и приеман с възхищение в цял свят!
Какви поканени лица, какви други глупости! Всеки, който има интерес и прояви желание, можеше да влезе и да се наслаждава на красивата музика!
Поздравления за музикантите от хасковския оркестър, които достойно партнираха на Светлин Русев!

Back to top button