Хасково

Десетки хасковлии протестираха срещу скъпите горива и политиците

Десетки хасковлии протестираха тази вечер на площад „Свобода“ в областния град.

Хората недоволстват срещу високите цени на горивата, новите по-високи данъци, ниските доходи. Протестиращите се обявиха и в подкрепа на майките на деца с увреждания.

Протест

Сред протестиращите беше Стефка Алексиева, която заяви, че организацията на протеста е станала спонтанно през социалните мрежи. Тя обясни, че търпението на хората вече се е изчерпало. „Не сме доволни от управлението и от хора като Валери Симеонов, които цинично се подиграват с нас – хората с увреждания са във властта. Отделно сме срещу вдигане цените на горивата, всички хранителни стоки поскъпнаха, безкрайната корупция, съсипаното образование и здравеопазване, темата е безкрайна. Искаме властта да ни обърне внимание, промяна искаме“, каза още Алексиева.

Протест

Иван Иванов е в таксиметровия бранш и каза, че в последните месеци цените на горивата са скочили с 15 – 20%. Вдигнали са се застраховките, резервните части, което трудно може да се компенсира с вдигането на тарифите. Според него има картел при горивата, който обаче засега е недоказуем, защото държавата не си върши работата.

Протест

Пламен Пейчев изрази крайното си възмущение от ниските доходи в държавата. В същото време младите хора продължават да бягат в чужбина. „Събуждайте се, нямаме време, взеха ни държавата!“, извика на площада Пламен.

Подобни протести се провеждат и в други градове на страната. Хората се организираха да се събират и през следващите дни от 18 часа на площада.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.10.2018 20:59 20:59

Тва упражнение го правите от 10 години-протести, избори, врьщане на ГРОБ, пак протести, избори и пак сьщото. Затова аз повече в упражнения за луди не участвам.Всеки да се спасява поединично, вече не ми пука за тоя град и за тая държава.

Анонимен
Анонимен
28.10.2018 10:18 10:18
Отговор до  Анонимен

Популацията на тази територия е умствено увредена.

123
123
27.10.2018 21:42 21:42

Казах ли ви, че ако го няма ГеПее ще дойдат повече хора. 50-60 протестиращи е доста повече от 15-20 през седмицата, когато ГеПее се мотаеше по площада.

Първия коментиращ
Първия коментиращ
27.10.2018 22:02 22:02

Хахааа, вие не можете да се понасяте взаимно, как изобщо живеете заедно? Я си живуркайте в лайната и си гледайте работата. Хич не ми дреме за вас.Скъпо им било, ще плащате като попове и ще козирувате даже

Някой си
Някой си
28.10.2018 10:23 10:23

За това хората бягат в Германия както и аз съм се насочил само експлоатация от страна на работодателите а не дават пари за сметките да не говорим

Анонимен
Анонимен
28.10.2018 14:44 14:44

Бягайте,като мишки точно това и трябва на България, да се оттърве от такива бездушни въздухари,които не могат да вземат живота си в ръце и да събудят заспалото си съзнание.Или може да останете тук и да бъдете промяната която желаете да видите,но за това се иска БОРБЕНОСТ която все по рядко се среща.Auf Wiedersehen

quest_385 каза
quest_385 каза
28.10.2018 17:38 17:38

Да живее Бат Бойка нашият вожд и спасител Да живее герб и Цецо наш скъп ръководител Напред към светли бъднини очертани от програмата на герба Трикратнво УРА УРА УРА

Back to top button