Любопитно

Представят „Южно утро“ за Деня на народните будители в Хасково

По случай Деня на народните будители в Хасково ще се състои представяне на новото списание за общество, култура и литература „Южно утро“.

То е издание на община Хасково и Гражданско сдружение „Родопско утро“, каза Иван Енчев, главен редактор на списанието. В редакционната колегия са включени писателите Петър Василев, Ели Видева, Петко Каневски, Петър Хаджинаков и др.

В първия брой на изданието са публикувани творби на изявени поети и писатели, които живеят в Хасковска и Кърджалийска област. Не е пренебрегната и литературната критика. Отделено е място и за рубриката „Памет“, където са поместени стихотворения от починалите поети Симеон Стоянов, Георги Талев и Колю Мариновски. Има специален раздел за ученическо творчество, където се изявяват млади творци от Ивайловград, Свиленград, Харманли, Минерални бани, Кърджали.

На челно място в списанието е поместено благопожеланието „На добър път, „Южно утро“ от кмета на Хасково Добри Беливанов и очерк за общината, съпроводен с информации и снимки на културно-исторически забележителности.

Списанието ще влезе в библиотеки, читалища, музеи и училища, каза – поетесата Стойка Мариновска, председател на Гражданско сдружение „Родопско утро“.

Представянето на новото литературно издание ще се проведе на 1 ноември от 17:30 ч. в зала „Хасково“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button