Регион

Спипаха златни накити за 46 000 лв. в румънска кола на границата

Контрабандни златни накити откриха митничарите при проверка на лек автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На пункта от Турция пристигнала лека кола с румънска регистрация, управлявана от турски гражданин с пътуващи в нея две румънки и италианец. Водачът и неговите спътници заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране.

Автомобилът е селектиран за щателна проверка, при която в багажника, зад резервната гума, са открити два прозрачни полиетиленови плика, съдържащи 153 накита от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири и обици. Според експертизата на вещото лице откритите накити са от 14-каратово злато с общо тегло 803 грама и са на стойност 45 780 лв. В хода на проверката е установено, че накитите са собственост на шофьора и на една от румънските гражданки.

Контрабандните златни изделия са задържани. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

От началото на годината митничарите на „Капитан Андреево“ са предотвратили 15 опита за пренасяне близо 17 кг. изделия от благородни метали на стойност над 580 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button