Любопитно

Много награди за актьорите от Младежкия, играят премиерно „Топлината през ноември“

Актьорите от театралната школа на Румяна Георгиева при хасковския Младежки център ще се представят от 18 часа с премиерата на „Топлината през ноември“ от Яна Добрева.

В ролите са Калина Вълчева, Александър Гочев, Надежда Стоянова и Тони Тотов, които вече спечелиха първа награда за камерна пиеса от 19-я Варненски детско-юношески театрален фестивал „Приказка за теб“.

Театър

На фестивала първа награда за драма спечели „Домът на Бернарда Алба“ и за етюдна пантомима – „Хепиленд“.

Награда за женска роля спечели Калина Вълчева за Елена от „Топлината през ноември“ и за Адела от „Домът на Бернарда Алба“. Първа награда за роля отиде при Калина Спасова за ролята на Бернарда Алба. Първа нагрда за роля за Надежда Стоянова за ролята на Момичето от „Топлината през ноември“ и за ролята на Магдалена от „Домът на Бернарда Алба“. Първа награда за роля и за Тони Тотов за ролята на Момчето в „Топлината през ноември“.

Театър

Втора награда за роля спечели Дария Боева за ролята на Мартирио от „Домът на Бернарда Алба“, за Александър Гочев за ролята на Алекс в „Топлината през ноември“, за Наталия Виделова за ролята на Понсия в „Домът на Бернарда Алба“ и за Анна-Мария Делииванова за ролята на Амелия от „Домът на Бернарда Алба“.

Отличие за „Хепиленд“ на: Йоана Колева, Тодор Враджалиев, Адриана Андреева, Нели Делева, Димитър Димитров, Теодора Николова, Джеймс Владимиров, Христо Гемеджиев.

Николай Делчев е автор на музиката в „Хепиленд“ и „Топлината през ноември“.

Специална награда на името на проф. Снежина Панова за високи художествени постижения в театралното изкуство на Румяна Георгиева за постановъчно майсторство и за впечатляващи педагогически умения в работата с деца и юноши.

Театър

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button