Регион

Община Харманли иска безлихвен заем от държавата, за да плаща обезщетения за Бисер

Община Харманли ще търси безлихвен заем от държавата, за да изплаща искове по дела на ищци от трагедията в село Бисер, съобщават от кметството.

Към момента са заведени 33 дела. Общата стойност на исковете е за над 4 милиона лева, а лихвите също са близо толкова. 3 от делата са във Върховния касационен съд, 12 са в Апелативен съд – София, 17 – в Софийски градски съд и 1 в Административен съд – Ямбол.

Вече има постановени три решения, по които общината е осъдена да заплати общо близо 1 170 000 лева. След запор на сметките на общината сумата е преведена. До дни се очакват още 5 решения.

Предстои на сесията на Общинския съвет на 28 ноември кметът Мария Киркова да внесе за одобрение докладна за заем в размер на 2,3 милиона лева от Министерството на финансите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЧОЧКО
ЧОЧКО
27.11.2018 11:32 11:32

Какво се циганят тия от община Харманли за 4 000 000 лв нека отидат при Бать Бойко и той ще им извади от някой джоб тия пари Той човека е като дядо Коледа кой му поиска и той вади от някой джоб

Back to top button