Любопитно

Танцьори възкресиха легендата за Гергана в спектакъла „Изворът на Белоногата“

Балетният спектакъл „Изворът на Белоногата“ препълни тази вечер хасковския театър „Иван Димов“.

На сцената се изявиха талантите от танцов спортен клуб „Street dust dance“ – Димитровград с хореограф Миглена Бинева и хасковския танцов спортен клуб „Тангра“ с хореограф Дорина Инджова. Бинева и Инджова обясниха, че идеята за съвместния спектакъл се е зародила преди 4 г. Красивите фолклорни елементи в него са съчетани с класически балет и хип – хоп. Бинева е хореограф и режисьор на постановката. Спектакълът е и нейна дипломна магистърска работа по режисура.

Балет

В 40-минутния спектакъл участват над 40 танцьори. Той е изграден от 6 картини. Гергана Манолова е в ролята на Гергана, а Жулиен Сталев е в ролята на Никола.

В публиката беше и кметът Добри Беливанов. Спектакълът е направен след спечелен проект по програма „Културни инициативи“ на община Хасково и завърши с много аплодисменти и цветя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button