Регион

Благотворителен футболен турнир събира средства за 7-годишния Ангел

Благотворителен турнир по мини футбол се организира на 1 и 2 декември в Димитровград. Началото е от 12 часа.

Надпреварата ще се проведе на изкуственото игрище на стадион „Раковски“ и в нея ще участват пет отбора. От Димитровград ще се включат „Кво да ви кажа“, „ДГ*“, „ПИМ“. От Хасково ще участват „Мама ураган“, а от Харманли – „Герганин извор“ (Бисер).

Каузата, която ще подкрепят играчите е за лечението на 7-годишния Ангел Гачев от Харманли. Детето страда от сарком на меките тъкани, а диагнозата е поставена през ноември 2017 г. След проведено лечение болестта е овладяна, но при контролен преглед през октомври тази година е установено, че има рецидив. Затова семейството се нуждае отново от подкрепа. Всички събрани до момента средства са изразходвани за имунотерапия на детето. Хранителните добавки, които Ангел приема за месец струват над 1000 лв.

Ангел

И миналата година отбори по мини футбол от Хасковска област организираха благотворителен турнир в Димитровград. Той бе в подкрепа на две нуждаещи се от лечение деца – Радост и Габи. Тогава бяха набрани близо 1700 лв. Идеята на инициаторите е надпреварата да стане традиционна за началото на декември.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи чрез дарителската сметка на детето:

„Банка ДСК“ клон Харманли
BIC: STSABGSF Титуляр: Ангел Ангелов Гачев
IBAN: BG52STSA93000025003523

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button