Любопитно

Гимназисти с жива червена лента с балони за Световния ден за борба със СПИН

С поредица от инициативи учениците от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбелязаха в аванс Световния ден за борба със СПИН, съобщават от училището.

Ден преди първи декември децата направиха в двора на училището жива лента с червени балони – символ на солидарност към ХИВ-позитивните и болните от СПИН. Ученици и учители се закичиха и с традиционните червени ленти.

Гимназия

По-рано през седмицата осмокласниците изгледаха българския филм „Ти гониш“, показващ начините за предаване на вируса. След филма техни съученици ги запознаха с ХИВ и с болестта СПИН. Децата взеха активно участие и във викторина по темата.

ГимназияПо инициатива на ученици от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, доброволци в Младежкия български червен кръст, в гимназията също беше отбелязан Световния ден за борба със СПИН. В двора на училището над 150 ученици от 8, 9 и 10 клас оформиха с флашмоб червената лента.

Доброволците от БЧК раздадоха информационни материали и флаери на младежите за повишаване на информираността им относно рисковете на тази коварна болест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button