Любопитно

Атракции, коледна трапеза и културни събития в празничната програма на Димитровград

Община Димитровград отново ще предложи на своите граждани и гости на града интересна празнична програма в навечерието на Коледните празници, съобщават от кметството.

Дядо Коледа ще запали най-голямата жива елха в България – „Дървото на надеждата“ в Димитровград на 5 декември от 17:30 ч. Както Haskovo.info писа, елхата ще е с напълно нова визия. За първи път в Димитровград малки и големи ще се радват на най-новата атракция – Ледената пързалка. Пързалката е разположена на удобно за гражданите място на централния площад, където деца и възрастни ще могат да се насладят на удоволствието да карат кънки. Шоу на леда ще направят децата от софийския спортен клуб „Ледени искри“, като с изпълненията си малките фигуристи ще открият официално Ледената пързалка в Димитровград, която от събота вече работи. Тя ще е отворена всеки ден от 10 до 22 часа. Няколко поредни петъчни и съботни вечери през декември младите хора ще могат да си правят зимни партита покрай пързалката, с много настроение и игри. Младите фотографи от фотографска школа ПИК ще направят истински фурор със снимки на 9 декември от 11 до 13 ч. за всички желаещи, които искат да запечатат своя спомен от забавленията си върху леда.

Аромат на вкусни вурсчета ще се носи из площада на Димитровград от традиционната „Гостилница“, а в работилничката за играчки децата ще могат да направят етикети за подаръци и 3D коледни украси за дома. Задължителното писмо до Дядо Коледа малките палавници ще могат да напишат и пуснат в „Пощата“ за коледни писма. За децата ще има и вкусна изненада с любима близалка.

Коледни песни в изпълнение на Микаела Димитрова и Мариета Стоянова и танците на талантите от ОЦТИ „Галаксико“ ще пренесат всички във вълшебството на коледния дух. Колорита на българския фолклор ще бъде пресъздаден в хореографията на танца „Снежко“ от децата на танцов ансамбъл „Звездица“, а коледари от село Долно Белево ще изпълнят с наричания за благоденствие централния площад на Димитровград. Пищна заря и пиротехничеки ефекти ще очакват гражданите, дошли на запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград.

Театрални постановки, изложби, концерти и традиционната вечер на свещи в Клуба на дейците на културата ще са сред събитията в празничния месец декември. „Вечер на мюзикъла“ с Люси Дяковска и Плевенската филхармония ще е единият от акцентите в средата на месеца.

На 20 декември гражданите ще могат да се потопят в един най-вкусните и атрактивни празници през месец декември „Коледна трапеза“. По същото време на централния площад в града ще се проведе и Фестивал на зимната обредност и коледарските песни, пресъздаващи българската фолклорна традиция.

Новогодишната вечер ще бъде в компанията на DJ, който освен традиционните български хора в новогодишната нощ ще предлага и разнообразие от съвременна музика за желаещите да споделят празника на площада в града и разбира се пищна заря в Новогодишната нощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button