Хасково

Хасково се обединява в помощ на Ади, вече откликнаха първите дарители

Хасково се обединява в благотворителната кампания в помощ на 17-годишната Адриана Андреева, която страда от стеноза на главния бронх на белия дроб. Първите дарители вече откликнаха на благотворителната кауза, като има преведени средства и от добри хора от чужбина.

Кметът Добри Беливанов заяви, че общината се включва в каузата за спасяването живота на момичето. Кметството ще осигури зала „Дружба“ и озвучаването за големия благотворителен концерт в помощ на Ади. Концертът ще е на 17 декември от 18 часа и в него ще участват състави от Хасково и други градове. За 21 декември по обяд е насрочен флашмоб, който ще се проведе с участието на деца и младежи на площад „Свобода“. Там ще е и Дядо Коледа, ще има кутии за дарения. Кутии ще се разположат на различни места в Хасково, които предстои да бъдат обявени на страницата във Фейсбук „Глътка въздух, глътка надежда за АДИ“.

Както Haskovo.info писа, надеждата Ади да диша нормално е в предстоящата операция във Виена, Австрия, където е най-добрата клиника за белодробни операции и трансплантации. От клиниката са одобрили Адриана за операция в средата на януари 2019 г., където вече са провеждани прегледи и изследвания при проф. Валтер Клепетко. Сумата, необходима за операцията и 10-дневния престой на Ади е 14 000 евро. За съжаление, в България не може да бъде осъществена подобна интервенция и семейството е изправено пред трудната задача да набере средствата и да помогне на детето си.

Зов за помощ

Европейският шампион по плуване за трансплантирани Георги Пеев призова хасковлии да се включат в кампанията за набиране на средства за животоспасяваща операция на ученичката в Езикова гимназия „Асен Златаров“. Пеев отправи призива по време на церемония в общината, на която Беливанов му подари знамето на Хасково и кристален плакет със символа на града Св. Богородица в знак на уважение към спечелените на първенството 5 медала – два златни и три сребърни, съобщават от кметството.

Всеки може да дари средства за операцията на Ади на следната банкова сметка:

Банка ДСК на името на Адриана Иванова Андреева
IBAN: BG11STSA93000025756205
BIC: STSABGSF

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button