Регион

Димитровградчанин с награда от церемонията „Полицай на годината“

Илия Захариев от Димитровград получи една от двете специални награди за граждански принос към работата на полицията на церемонията „Полицай на годината“, съобщават от МВР.

Наградата за димитровградчанина е за проявена от него гражданска позиция и съдействие на полицията за разкриването на участник в две телефонни измами на възрастни хора от Димитровград и Меричлери.

Haskovo.info припомня, че на 11 юни 58-годишният мъж бил пред блока си на улица „Простор“ в Димитровград. Той видял как 81-годишната му съседка хвърлила през терасата на жилището си чанта. Веднага му дошло наум за методите на алоизмамниците. Взел торбата и видял, че вътре има 759 лв. Веднага сигнализирал в полицейското управление и посочил на криминалистите подозрително лице, което било в близост до блока. Задържаният мъж е на 60 г. от Меричлери. Час по-рано арестуваният бил измамил по познатата схема „съдействие на полицията“ друга жена, която му хвърлила през терасата на дома си 480 лв.

За постъпката си и бързите си и адекватни действия при предотвратяване на измамите тогава Илия Захариев получи грамота от областната дирекция на МВР в Хасково за гражданска съвест и доблест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button