Любопитно

Коледари и млади певци огласиха хасковския музей

Коледарската група от село Сусам и младите певци от вокална група „Южняче“ с ръководител Боян Митев огласиха в ранния следобед зала „Археология“ на Регионалния исторически музей в Хасково.

Симона Ангелова изпълни „Руска си вода налива“, Кристиян Радев изпя „Дене, мъри“ и „Стано, Стано“, Дария Христова се представи със „Садила мома“, а Симона и Дария обраха овациите с „Листни се горо“.

Концерт

След тях с колоритния обичай се представиха и коледарите от Сусам. Групата има множество награди от национални и международни участия.

Изявата в музея е в рамките на открития сутринта Трети национален фестивал на коледната и новогодишна песен в Младежкия център, където вече се състоя първият концерт. Довечера от 18 часа е третият концерт. Във фестивала участват формации от София, Пловдив, Силистра, Варна, Свиленград и Хасково с над 250 хористи.

Фестивалът завършва в неделя, когато в 11:30 часа на площад „Свобода“ е четвъртият концерт „С песни край елхата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button