Регион

Обещали 2500 евро на хванатия с 10-те килограма хероин на границата

45-годишният сърбин, който беше хванат с над 10 кг. хероин за близо 1 млн. лв. на ГКПП „Капитан Андреево“ е признал извън разпита, че е знаел за дрогата, съобщиха от прокуратурата.

Наркотикът му е бил предаден в Турция от човек, който той познавал. Било му е обещано възнаграждение от 2 500 евро.

Шофьорът живее със семейството си в Истанбул, но работи в цех за алуминиева дограма в Сърбия.

Хероин

Дрогата беше открита в резервната гума на леката кола, която пристигнала на пункта вчера около 5:30 часа. На митничарите им направило впечатление, че идва в ранните часове на деня, пренася изключително малко багаж и пътува за трета страна – Сърбия, а не за България. Затова и я отклонили за щателна проверка.

От прокуратурата съобщиха, че мъжът не е осъждан. Има данни за многобройни пътувания между Сърбия и Турция, което е свързано вероятно със семейството му, но се предполага, че би могъл и друг път да е пренасял такива вещества.

Повдигнатото обвинение предвижда наказание от 15 до 20 години затвор и финансова санкция.

Общо 934.349 кг. хероин са задържани при 5 случая на „Капитан Андреево“ от началото на годината, сочи статистиката на Агенция „Митници“.

Хероин

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
18.12.2018 23:31 23:31

браво на митничарите

Back to top button