Любопитно

Весели коледни тържества с подаръци и торта в детските градини в Любимец

В седмицата преди Рождество Христово малчуганите от детски градини „Рай“ 1 и 2 изнесоха богата коледна програма, съобщават от община Любимец.

Учителските колективи и в двете градини бяха вложили доста труд в подготовката за празника, а малките изпълнители от четвъртите групи се представиха отлично. С много настроение и празничен дух, коледарски песни, ритуали и наричания за здраве и берекет, децата посрещнаха своите родители и гости и им пожелаха успешна и ползотворна година.

Истинска празнична атмосфера създаде и украсата на помещенията, където се проведоха тържествата. Физкултурният салон в „Рай“ 2 беше превърнат в уютен дом, в който имаше коледна трапеза с питка, плодове, пуканки, бъклица и всичко необходимо за празника. Част от декора беше собственоръчно направена от учителите „горяща“ камина, през чийто комин се опитва да влезе Дядо Коледа. Всичко това, заедно с изпълненията на децата, внесе топлина и приятни емоции сред присъстващите.

Празник

Специални гости на коледните тържества в градините бяха двамата заместник-кмета на община Любимец. Инж. Тодор Милев присъства на празника в „Рай“ 1, а Илия Илиев в „Рай“ 2. Те благодариха на децата за прекрасните изпълнения и им пожелаха здраве, много щастливи детски игри и да получат най-желаните от тях подаръци. От името на кмета на общината Анастас Анастасов те поднесоха подаръци за групите, включващи образователни и интерактивни игри, с които да работят и се забавляват по време на престоя им в градината. Всяко дете получи пакет с лакомства.

По покана на учителите и децата от 4 група, на тържеството в „Рай“ 2 присъства и кръстникът на групата – общинският съветник Мария Кирякова. Тя също дари децата с лакомства и подаръци. Приятна и емоционална изненада за малките изпълнители беше голяма торта, подарък от родителите. В знак на благодарност децата от своя страна също подариха коледни сувенири на своите гости.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button