Хасково

Опашки за електронни винетки в Областно пътно управление в Хасково

Хасковлии цял ден се редят на опашки за новите електронни винетки пред офиса за продажбата им в Областно пътно управление.

Хората заявиха пред Haskovo.info, че се чака около половин час. Преди обяд обаче офисът не е работил за известно време, защото служителката е била до банката. Продадените е-винетки в офиса до ранния следобед бяха около 40.

Haskovo.info припомня, че от 1 януарие в сила електронна винетка за ползване на платената пътна мрежа. За тежкотоварните автомобили над 3.5 тона е-винетките ще са валидни до 15 август включително. От 16 август за тях се въвежда тол, като съвременен начин за събиране на такси. Цените на всички видове винетки остават непроменени и през 2019 г.

Електронните винетки се купуват онлайн от сайта www.bgtoll.bg, както и от Областните пътни управления, специализирани машини в бензиностанции, гранични пунктове и други обекти.

Опашки

С влизане в сила на е-винетката отпада необходимостта да се залепва хартиен стикер на предното стъкло на автомобила. При проверка от контролните органи на пътя, шофьорите не са задължени да представят документ, удостоверяващ купена e-винетка.

Всички хартиени винетни стикери, купени през 2018 г. и които изтичат след 1 януари, запазват своята валидност. Шофьорите трябва да ги запазят, залепени на предното стъкло на автомобила до датата, на която изтичат.

Сайтът www.bgtoll.bg дава възможност за конвертиране на валидните хартиени винетки към електронни, като операцията не е задължителна. Тя обаче се препоръчва за улеснение при пътуването. При спиране от тол контрола, шофьорите няма да се считат за нарушители, след като имат валидна винетка, залепена на стъклото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.01.2019 15:14 15:14

Това двата сайта хасково нет и хасково инфо от едни и същи хора ли се пишат. Защото ми омръзна да чета едно и също с 2-5 минути разлика.

Анонимен
Анонимен
02.01.2019 18:24 18:24

pusnete vinetki navsiakade be lumpeni,nali shteshe da gi ima navsiakade.

Back to top button