Регион

Център за настаняване от семеен тип за възрастни с деменция правят в Димитровград

Център за настаняване от семеен тип за възрастни с деменция ще бъде изграден в бившата АТЗ болница в Димитровград, съобщават от общината.

Етажът, който е предвиден за нуждите на Центъра ще бъде с обособен самостоятелен вход от запад с ново стълбище. Достъпът за хора с увреждания ще се осъществява по нова стоманобетонна рампа. На етажа са предвидени 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със собствен санитарен възел. Всички стаи са с южно изложение, ориентирани към паркова среда. Предвидено е и помещение за обща дневна, оборудвано с ниска и висока мебел и телевизор, като към него се приобщава съществуващата открита тераса. Капацитетът на Центъра е за 15 потребители, за които се предвиждат 13 човека обслужващ персонал.

Днес кметът на община Димитровград Иво Димов ще подпише договора за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. По нея общината е спечелила проект за изграждането на ццентъра на стойност 554 850 лв. Изпълнението е с продължителност 15 месеца.

През 2019 г. се очаква да бъде открита и друга Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ с подобна насоченост, по която общината ще кандидатства с проектно предложение за изграждане на Център за настаняване на възрастни хора.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button