Любопитно

Записват за Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“

На 17, 18 и 19 април община Хасково ще проведе XLVII Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, съобщават от кметството.

За участие в конкурса се приемат първи книги, киносценарии и пиеси на автори до 40-годишна възраст в следните жанрове: поезия (стихосбирки, поеми) – издадена книга, проза (разкази, повести, романи) – издадена книга, литературна критика и литературна история – издадена книга, детска литература – издадена книга, филмов сценарий, драматургия. Дебютантите ще бъдат оценявани от компетентно жури.

Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра награда „Лауреат“ с бронзова статуетка „Пегас“ и парично възнаграждение в размер на 1000 лв.

Общината връчва награда на името на първия български книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Ще бъдат присъдени и допълнителни награди.

Книгите, киносценариите и пиесите за конкурса следва да са издадени в периода от 1 януари 2018 г. до 31 март 2019 г. включително. Те трябва да се представят най-късно до 31 март 2019 г. в пет екземпляра, които не се връщат обратно, заедно с биографични данни за автора, негова снимка, e-mail и мобилeн телефон на адрес: 6300 Хасково, община Хасково, пл. „Общински“ №1, Дирекция „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“.

За базара на книгата при проявено желание участниците могат да предоставят от своите книги при пристигането си в Хасково. Община Хасково поема разходите за нощувки на участниците в конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button