Регион

Спасиха бедстваща патица в Харманли

Граждани са сигнализирали за птица в безпомощно състояние в центъра на Харманли, съобщават от общината.

След бърза намеса на общински служители, на бедстващата птица от вида зеленоглава дива патица е бил извършен първичен преглед, при което се установило премръзване. След оказаната й помощ, патицата в Харманли е била пусната на свобода близо до река Марица, като е излетяла успешно.

От Регионалната инспекция по околната среда и води в Хасково са обяснили, че по това време на годината зачестяват сигналите за бедстващи птици. РИОСВ съветват при подобни ситуации птицата да бъде огледана за съпътстващи заболявания или счупвания. В случай, че липсват тя трябва да се стопли, нахрани и да бъде пусната на свобода сред природата. Добър знак е ако излети успешно. В случай че не успее трябва да бъде предадена на спасителен център за диви животни или да се направи консултация с РИОСВ.

Патица

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button