Любопитно

34-годишен търговец прочете 365 книги за година от библиотеката в Хасково

34-годишният Красимир Костов е най-активният читател на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ за 2018 г. През годината той е прочел 365 книги от библиотеката – или средно по книга на ден.

Красимир е завършил висше образование в специалност „Маркетинг и предприемачество“, занимава се с търговия в свой магазин. Предпочита научната литература, обича Историята. Активно заема книги от библиотеката в последните 4 – 5 г.

Библиотека

Хасковлията получи наградата си от директора на библиотеката Кирилка Страшникова. Костов благодари на екипа на библиотеката за професионалната им работа.

За миналата година само заемната за възрастни е имала 1596 читатели. Посещенията са 15 633, а раздадената литература е 50 118 тома.

10-те най-четени български книги за 2018 г. от Заемната за възрастни са „Децата играят вън“ (Георги Данаилов), „Из старата българска литература“, „Стълба за двама“ (Донка Петрунова), „Хероин“ (Тодор Андонов), „Помашка рулетка“ (Христо Стоянов), „Сестри Палавееви“ (Алек Попов), „Гърцко кафе“ (Катерина Хапсали), „Съвършената“ (Неда Антонова), „Орлов мост“ (Владимир Зарев), „Рафаел“ (Леа Коен).

10-те най-четени чужди книги са „Под опека“ (Сандра Браун), „Моят път към теб“ (Никълъс Спаркс), „Хамлет“ (Уилям Шекспир), „Сонети“ (Уилям Шекспир), „Апартаментът“ (Даниел Стийл), „Блудният син“ (Даниел Стийл), „Всички птици пеят“ (Иви Уайлд), „Обещания в смъртта“ (Нора Робъртс), „Въпреки всичко“ (Даниел Стийл), „Илиада“ (Омир).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИГНОРАНТ
ИГНОРАНТ
17.01.2019 13:38 13:38

ИНТЕРЕСНА НОВИНА, В ЕДИН ДРУГ САЙТ СЪЩИЯ МУШМУРОК Е НА 33, А ТУКА НА 34. ДАЛИ СИ МИСЛИ ЧЕ НЯКОЙ ВЯРВА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ ТОЛКО КНИГИ? ДА ВЪРИ ДА ГОНИ МАЦКИТЕ, НЕ ДА МИ ЧЕТЕ КНИГИ. С ЧЕТЕНЕ НЕ СТАВА БРАТ, ТРЯБВА И ПРАКТИКА, А АКО НЕЩО НЕ ТИ Е ЯСНО ПИТАЙ-В КНИГИТЕ ПИШАТ САМО ЩУРОТИИ, ЩЕ ЗЕМЕ ДА СЕ СБЪРКАШ ОТ ТОЛКО ЧЕТЕНЕ!

Валерия
Валерия
17.01.2019 22:30 22:30
Отговор до  ИГНОРАНТ

Спрете да пишите тъпи коментари ,като непознавате човека,просто нямам думи какви хора има ,вижте първо себе си

Стоянов
Стоянов
17.01.2019 14:04 14:04

Той човека е семеен,да не като теб хейтър.

Хуберт Щалер
Хуберт Щалер
17.01.2019 18:10 18:10

Стоянов хейт означава мразя, закво да го мразим човека, дето можел да чете ли? Никой не вярва че може да се прочетат толко книги, но той не е виновен, библиотеката трябва да прекрати тази практика. Не може в един град от 45000 човека само 1500 да четат, това означава че библиотеката отива на кино от 6 до 5. Виж и списъка с книгите, които са най-четени. Половината от тях са взети от ученици, другата половина от стари моми, които четат розови романи. Разбира се има и книга за една специална група-Помашка рулетка от Хр.Стоянов.

Любомир
Любомир
17.01.2019 19:20 19:20

В наши дни ,който да направи нещо положително винаги е недолюбван.Инициативата на библиотеката е да стимулира четенето на книги хартиен носител.Нека все повече да четат ,а не да коментират по сайтове.

Back to top button