Регион

Над 16 000 туристи посетиха Александровската гробница за година

16 100 туристи са посетили през миналата година музейният център на тракийското изкуство с копие на Александровската гробница.

Гробницата край хасковското село Александрово е в списъка на 100-те национални туристически обекта. Всяка година посещаемостта там се увеличава, съобщиха от Регионалния исторически музей в Хасково. 7000 от туристите през 2018 г. са били възрастни, 4000 – ученици, 3000 са пенсионерите. Над 1000 са били чуждите посетители, като преобладават граждани на Европейския съюз.

Японски групи също са имали възможността да разгледат репликата на некропола и изложеното златно съкровище от 4500 – 4000 г. преди Христа. За туристите от страната на изгряващото слънце входът е безплатен.

Haskovo.info припомня, че музейният център беше построен през 2009 г. с дарение от около 3 млн. долара от Япония. Тази година се навършват 10 г. от откриването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button