Хасково

Телефонни разговори издали хасковлиите Алекси и Айдън за хероина в гаража

Хасковлиите Алекси Пашев и Айдън Байрям се изправиха пред съда по искане на прокуратурата за постоянен арест. Това са двамата обвиняеми за контрабанда, съхранение и разпространение на 46,52 кг хероин, който беше открит от полицията в гараж в кв. „Орфей“ преди два дни.

Съдът прецени, че двамата може да се укрият и ги остави в ареста в очакване на същинското дело по случая. Мярката може да се обжалва.

Пашев е обвинен като извършител, а Байрям – като помагач. В обясненията си пред разследващите Пашев е обяснил участието си и се е признал за виновен, стана ясно в съдебното заседание.

Адвокатите и двамата обвиняеми поискаха по-леки мерки – домашен арест. И двамата имат деца, за които да се грижат, както и болни роднини. Байрям също страдал от злокачеествено заболяване. Пред съда бяха представени куп медицински документи.

Haskovo.info припомня, че според разследващите голямото количество дрога е внесено от Турция с карго товари в камион. Наркотикът е открит в подземен гараж на жената на Алекси Пашев в жилищна сграда в квартал „Орфей“.

Хероинът за близо 5 млн. лв. е бил скрит в 10 топа плат. Сигналът за дрогата идва от областната дирекция на МВР в Благоевград, където униформените са следили няколко човека от месеци за разпространение на наркотици. Те се свързали с хасковлии, за да търсят хероин, а разговорите попаднали в използваните специални разузнавателни средства. Така разследващите са стигнали и до двама хасковлии. Записите от СРС-тата се очаква да бъдат представени в същинското дело.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кенанския маймун
Кенанския маймун
18.01.2019 18:05 18:05

Айде айчооо сватба ще има ли апартамент ли ще продаваш….

Василев
Василев
18.01.2019 18:29 18:29

Алекси Невенов Пашев.Нямаше какво да яде преди години, след това започна със саниране с „мишката“, всякакви ремонти по жилища и ейгона докъде стига алчността. Много отворен бе станал през последните 2-3 г. демонстрирайки финансова мощ.А преди се молеше на сестра си за залък хляб.

Back to top button