Любопитно

В Медицинския отбелязаха с тържество и ритуал Деня на родилната помощ, подаръци за отделенията в Хасково, Харманли и Свиленград

В хасковския Медицински филиал на Тракийския университет отбелязаха с тържество Деня на родилната помощ.

Акушерките изпълниха традиционния на Бабинден ритуал: най-младата майка – студентката Хазел Енвер поля на акушерката Дарина Иванова, в чиито ръце са проплакали за пръв път стотици бебета.

Празник

Членовете на младежката структура на ГЕРБ изненадоха преподавателите и студентите по повод празника, съобщават от партията. Освен с цветя, сувенири и лакомства, празнуващите медицински специалисти бяха трогнати от гостуването на бебета, родени в техните ръце. Малките Белослава, Борис и Марти са родени в Хасковското АГО и са проплакали за първи път в ръцете на акушерките, които преподават в колежа и работят в отделението.

Празник

По-късно младежите посетиха и АГО в Хасково с подаръци и думи на благодарност. През миналата година в младежката структура на ГЕРБ са се родиха 5 бебета. Първото бебе през 2019 г. се е родило на 2 януари – това е малката Тея.

Кметът Добри Беливанов изпрати поздравителен адрес, торта и цветя на лекарите и акушерките в АГО, съобщават от община Хасково.

Народният представител от ГЕРБ Георги Станков пък зарадва лекарите, персонала и пациентите на АГО Харманли. По повод Деня на родилната помощ депутатът подари на отделението два конвектора. Те ще отопляват приемното отделение за родилки и помещението за изписване на бебета, уточниха от отделението. Освен това медиците и акушерките от харманлийската болница получиха от кмета на общината Мария Киркова стойки за венозно вливане, изключително необходими за работата в отделението. В Харманлийското АГО работят четирима лекари, 8 акушерки и 5 санитарки. Днес те изпълниха ритуала, характерен за Бабинден, с помощта на Христина Христова, която преди дни е родила момченце и за втори път е избрала да стане майка в отделението тук.

Празник

В Свиленградското АГО също посрещнаха гости от ГЕРБ. Подаръци и пожелания за професионални успехи и все повече здрави бебета местните лекари и акушери получиха от д-р Мариян Кръстев, председател на ГЕРБ Свиленград и Анелия Георгиева – общински съветник. Станков поздрави, работещите в АГО Свиленград за професионалната работа и изтъкна изключително качествената здравна услуга, която предлагат работещите Свиленградската болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button