Хасково

След посещението си в региона Борисов нареди да се проверят новите кладенци на Хасково

Проверка на изпълнението на допълнителното аварийно водоснабдяване на Хасково започва Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя ще се извърши по разпореждане на премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената пресслужба.

Проверката е наредена след посещението на Борисов в Хасковско вчера, когато той беше попитан от репортер дали знае какво се случва с изграждането на новите кладенци и водопроводи. За тях правителството отпусна 2 милиона лева, след като стана ясно, че във водата на Хасково има повишено съдържание на уран.

Проектът предвижда строеж на дублиращи кладенци за питейна вода и два водопровода. Проверката ще обхване всички аспекти на дейностите, документацията и сроковете и ще бъде извършена от Агенцията за държавна финансова инспекция, ДНСК, Дирекция ВиК, както и „Вътрешен одит“ на МРРБ.

Haskovo.info припомня, че към момента от предвидените 8 нови кладенци готови са 7. 4 от тях са в Северна индустриална зона и са напълно изградени. 2 в Източна зона са изградени, но не са оборудвани. Така стоят нещата и с кладенеца в Узунджово. Не е готов и водопроводът на ул. „Бачо Киро“, по който трябва да дойде водата от Източна зона.

Целта на новите кладенци и водопроводи е да докарат чиста вода, която да се смеси със сегашната и по този начин да спадне съдържанието на уран.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.01.2019 16:59 16:59

Най после ще проверят да лъснат идиотските изпълнения на ВиК Хасково, тоя некадърник Марков от слушане на тоя и оня обатачи всико
още сме без заплати то ямесец опрадванието е че няма пари!!!МАХНЕТЕ ГО

Back to top button