Регион

С над 230 000 лв. ремонтираха и оборудваха училище „Желязко Терпешев“ в Любимец

Откриха обновената сграда на СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец, съобщават от областна администрация.

Директорът на училището Мария Станкова обясни, че до сега със средства от бюджета на школото са успявали частично да освежат сградата и класните стаи, но това далеч не е било достатъчно. От МОН са отпуснати 160 000 лв. за ремонт на едното крило на сградата, за компютри и техника са предоставени допълнително 28 000 лв. Към тях училището допълва от бюджета си 50 000 лв. и така се стига до преоборудване и ремонт, уточни директорът на гимназията. Тук учат 460 деца от цялата община.

Сега предстои още много работа, предупреди кметът на Любимец Анастас Анастасов и съобщи, че вече е планиран ремонт на двора на гимназията. Областният управител Станислав Дечев поздрави ръководството на училището за направеното.

След прерязването на лентата официалните лица, сред които бяха депутатът от ГЕРБ Георги Станков и началникът на РУО Христина Боева разгледаха обновените класни стаи.

Училище

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button