Хасково

Задържаха двама хасковлии за участие в 17 телефонни измами

Двама хасковлии са арестувани за участие в 17 телефонни измами, съобщи на годишния отчет директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Ангел Цанков.

Двамата мъже са били „мулета“ и са пренасяли парите на измамените хора. Измамите са извършени през втората половина на миналата година. 11 от тях са в Хасково, а 6 – в Димитровград. Задържаните са направили самопризнания.

Цанков отчете, че единственият лош показател през миналата година е увеличаването с два пъти на телефонните измами в региона. Той очаква с последните два ареста измамите да намалеят.

Както Haskovo.info писа, престъпленията през миналата година в региона са намалели с 249, спрямо предходната година, като разкриваемостта се увеличава с 5 пункта до близо 60%. Заради повечето катастрофи със загинали и ранени през миналата година от полицията ще продължат с честите акции и глобите за нарушителите по пътищата. Целта е превъзпитание на шофьорите, които трябва да спазват закона за движение по пътищата.

Цанков отчете, че през декември полицията е продължила да посещава селата в региона. За последния меесец на годината са посетени 39. Хората от димитровградските Черногорово, Райново и Долно Белево са се оплакали от коли, които се движат с висока скорост и от младежи, нарушаващи обществения ред. По тази причина там ще се завиши контролът, като ще има и профилактични беседи с нарушителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.01.2019 16:22 16:22

Snimki na dokazanite i hvanati kradci i izmamnici izlojeni na vidno miasto v grada…i te sami se skatavat i ischezvat v drug grad…xaxaxa no raboti…taka praiat v niakoi darjavi i e eftino i dokazano

Back to top button