Спорт

Борецът Димитър Иванов е Спортист на годината в Димитровград

Републиканският шампион по борба Димитър Иванов е Спортист на отминалата година в Димитровград. Той получи отличието си от кмета Иво Димов на тържествена церемония.

През годината Димитър е още 10-ти на световното първенство за мъже, 8-ми на световното за младежи до 23 г., призьор от международни турнири. След него в класацията се наредиха съотборниците му от клуб „Димитровград“ Енгин Исмаил и Микяй Наим.

Награди
Рухан Расим

В класацията при детско-юношеския спорт отново първи е борец. Това е Рухан Расим, който е 12-ти на световното първенство, трети на европейското първенство за кадети, втори на балканското първенство, първенец и призьор от международни турнири. След него в класацията се наредиха Никола Балев („Бугари“), Стилян Илиев (борба), Теодора Иванова („Бугари“), Таня Тенева (борба), Дияна Сарафова („Младост“), Деян Делчев („Фаворит“), Николай Николаев („Бугари“), Теодора Шкетрова („Младост“), Георги Ангелов („Фаворит“).

Награди

Отбор на годината е отборът по борба свободен стил – мъже.

За пореден път треньор на годината стана Салим Салим от клуба по борба „Димитровград“. След него се наредиха Гочо Гочев от клуб „Бугари“ и Димитър Димов от клуб „Младост“.

Награди
Волейболистки от школата на „Раковски“ украсиха церемонията

Наградата за дългогодишен принос в областта на спорта е за Илия Петков, който е сред основателите на клуба по спортна акробатика в Димитровград. Петков е в чужбина и наградата получи дъщеря му Стоянка Ангелова. Доста от състезателите също не бяха на церемонията, защото са на подготвителни лагери.

В програмата на церемонията с красиви танци участваха балерините от „Галаксико“.

Кметът Иво Димов поздрави всички спортисти и треньори, пожела им здраве и още много победи и медали. Той припомни, че през миналата година на 100% беше обновена спортна зала „Младост“, а 6 училища са със съвременни спортни площадки. През тази година се очаква да бъде изграден закрит с балон многофункционален комплекс. Градоначалникът заяви, че спортът е приоритет за Димитровград и общината винаги ще помага. Всички бяха приветствани още от председателя на общинския съвет Гергана Кръстева и от председателя на постоянната комисия по образование, младеж и спорт при местния парламент Тодор Тодоров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button