Спорт

Пореден силен мач за „Раковски“, но „Левски“ взе победата след обрат и 3:2

Волейболистките на „Раковски“ (Димитровград) изиграха пореден силен мач след подновяването на шампионата, този път като домакини на „Левски“ (София).

Момичетата на треньора Габриела Айшинова отвяха софиянки в първите два гейма, спечелени с 25:20 и 25:12. „Сините“ взеха третия гейм с 25:18, за да се стигне до инфарктната четвърта част, спечелена от гостенките с 27:25 след обрати и спорно съдийство. Това не пречупи „Раковски“, които се бореха в тайбрека, но отстъпиха с 9:15. Срещата изгледа и шефът на федерацията и „Левски“ Данчо Лазаров.

Волейбол

Публиката подкрепяше мощно отбора, като често скандираше името на капитанката Силвия Андреева, която направи много силен мач. Силно се представи и димитровградчанката Габриела Златкова. Емилета Рачева и Симона Николова завършиха с по 20 точки.

След края на срещата Габриела Айшинова не оправда загубата със съдийски решения и каза, че ние сме си виновни, че не сме затворили мача по-рано. Мениджърът Петър Ташев пък е оптимист, че битката за бронзовите медали не е приключила. Димитровград спечели от срещата точка, а „Левски“ – две. В края на срещата в очите на Милена Димова и други момичетата имаше сълзи. Това беше и първата среща в шампионата, която завършва в 5 гейма.

В следващия кръг на 8 февруари „Раковски“ гостува на „Перун“ във Варна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button