Хасково

Ремонтират сцената на „Заря“ за 41 000 лв., след 2 месеца ще приема спектакли

Започна основният ремонт на сцената на хасковското читалище „Заря“. Той трябва да завърши до 2 месеца, след което читалището да отвори за спектакли.

Сега работници премахват старата дървена настилка, която е от 1962 г. и на места е повредена. След това ще започне поставянето на новата настилка, която ще е отново дървена. Тя ще се изцикли и лакира.

Ремонтът е за близо 41 000 лв. без ДДС и се финансира по програмата за Трансгранично сътрудничество Гърция-България. В края на миналия месец по същата програма беше монтирано модерно художествено осветление за над 215 000 лв. и ново звукотехническо оборудване за 48 835 лв.

По-рано беше подменено парното и климатизацията на читалището, извърши се и основен ремонт на покрива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.02.2019 16:46 16:46

Супер! Най-после читалището ще бъде модернизирано, до сега си стоеше в 60-те години на миналия век! Благодарности към кмета, който обърна внимание на тази уникална българска институция! Случихме на кмет, който цени българското. Досегашите градоначалници не се сещаха, че има читалище. А надали са знаели, че точно това читалище Заря е третото създадено в България!!! Гордост! Сега ако намерят пари и за седалките да се претапицират, това ще даде съвсем излъскан нов вид на залата. Да технически всичко ще е ново, но хората ивждат старите столчета и пак могат да кажат, че нищо не е направено. Реално тези ремонти остават скрити за хората

Back to top button