Хасково

21 нови полицаи почват работа в МВР Хасково

21 полицаи, които ще работят в областната дирекция на МВР в Хасково, са положили клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в министерството, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Церемонията се е състояла в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. По този начин завършва първоначалната подготовка на новоназначените полицаи, която се провежда в продължение на шест месеца и те придобиват статут на пълноправни служители.

Общо 96 са новоназначените полицаи в СДВР и областните дирекции на МВР в Хасково, Ямбол и Пловдив. В центъра в Пазарджик стажантите са преминали правна, физическа, стрелкова, тактическа и психологическа подготовка, съчетани с практически стажове в структурните звена, където са назначени.

От МВР уточниха пред Haskovo.info, че новоназначените 21 полицаи ще бъдат разпределени в Районните управления в Хасковска област. Изтича и друг обявен конкурс за нови служители в полицията в Хасково, който беше обявен преди седмици. Той е за 9 разузнавачи в „Криминална полиция“.

Полицаи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button