Хасково

Най-добрите по английски и руски език в Хасковско атакуват националните олимпиади

Областните кръгове на олимпиадите по английски и руски език се проведоха в хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“. Училището ще е домакин и на националния кръг по английски език на 23 март.

За областния кръг по английски се класираха 178 ученици от региона. Те трябваше да работят върху диктовка, тестови задачи и съчинение. 90 точки са необходими за класирането на националния кръг.

Олимпиада

14 ученици се класираха за областния кръг по руски език. Децата са от хасковските СУ „Паисий Хилендарски“ и ЕГ „Асен Златаров“. Те имаха слушане с разбиране, тестови задачи и съчинение.

Хасково ще е домакин и на националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика, която ще се проведе от 5 до 7 април. През април в областния град ще са и националните кръгове на състезанията по професии „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитров
Димитров
09.02.2019 14:28 14:28

Езикова ЕЛИТА за пореден път доказват, че са най-добрите! Евала!

Back to top button