Регион

Свиленград ще ремонтира опасен язовир с 1 милион лева

1 милион лева получава Свиленград за ремонт на опасен язовир. Средствата са по оперативна програма, а договорът е бил подписан днес в Министерството на околната среда и водите, съобщават от кметството.

Става въпрос за язовир „Келанджика“, който се намира в землището на село Димитровче и е разположен над селата Герералово, Капитан Андреево и граничния пункт.

В рамките на 2 години трябва да бъдат изградени нова стоманобетонова шахта на основния изпускател и нов преливник. Предвидено е и почистване на откосите от прораснали дървета и храсти, както и почистване на участъка от 500 метра след язовирната стена. Предстои да бъде изградена и контролно- измервателна система, която да следи за премествания на стената и оповестителна система, която да следи нивата на реката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button