Хасково

Екоинспекцията проверява вълка в зоокъта на Кенана по сигнал за лошо състояние

Експерти по биоразнообразие към РИОСВ-Хасково са проверили зоокът „Кенана“ във връзка със сигнал за лошо състояние на вълка там, съобщават от Екоинспекцията. На проверката са присъствали биолози, ветеринарен лекар и управителят на зоокъта.

След детайлен оглед на двойката вълци – мъжки на 7 г. и женска на 4 г. е установено, че животните са активни и в добро общо състояние. Ветеринарно-медицинското обслужване на животните се извършва от лицензирана ветеринарна амбулатория в самата зоологическа градина, както и от външна клиника, с която имат сключен договор.

На 8 февруари вълкът и вълчицата са били прегледани и обезпаразитени. Констатирано е, че са клинично здрави. Ежедневно на животните се осигурява подходяща храна и прясна вода. Клетките на вълка и вълчицата са съобразени и отговарят на Наредбата за минималните изисквания и условия за отглеждане на животни в зоологически градини и центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове животни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button