Любопитно

Владимир Пенев показа най-новите си картини в София

Художникът Владимир Пенев, почетен гражданин на Димитровград, представи най-новите си творби в самостоятелна изложба, организирана от Арт център „Форум“ в София.

Творби на художника са притежание на Националната художествена галерия, на много художествени галерии в страната и в чужбина – в Москва, Виена, Токио, Амстердам и др.

Изложби на Пенев са били организирани в Германия, Англия, Португалия, Испания, Италия, Холандия, Швейцария, Австрия, Франция и др.Художникът участва в много международни пленери и симпозиуми.

Владимир Пенев е завършил живопис в класа на проф. Светлин Русев в Художествената академия в София. Член е на Съюза на българските художници. Творбите му са в различни жанрове: фигурална композиция, портрет, голо тяло, натюрморт, пейзаж.

Автор е и на няколко стенописа. Изкуствоведите го определят като един от най-креативните ни съвременни художници, който залага на синкретизма в изкуствата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button