Спорт

11 хасковлии се представиха успешно на държавното по ски ориентиране

Състезателите от хасковския клуб „Компас 1994“ се представиха успешно на държавното първенство по ски ориентиране в курорта Юндола до спортна база Белмекен, съобщи за Haskovo.info председателят Тодор Стратиев.

За първи път от много години хасковският клуб участва и с деца, които със своето класиране бяха приятната изненада на първенството. От голямо значение беше провеждането на два подготвителни лагера в Родопите през тази зима. Общо в надпреварата премериха сили 11 хасковски скиори, които участваха и в четирите дисциплини на първенството – спринт, средна, дълга дистанция и щафети.

Ориентиране

Децата заслужиха четири медала – три за Ванеса Бачварова, един за Александра Тенева и пето и шесто място за Димчо Фарталев и Виктор Цеков и осмо място за Христина Дюлгерова. Те бяха обявени от организаторите за изненадата на първия ден. А Ванеса със своето отлично представяне и в трите индивидуални старта заслужи и получи един чифт нови ски за бягане като най-добре представила се състезателка от групата на 12-годишните момичета.

Ориентиране

При мъжете Петър Стратие, Тодор Стратиев – младши и Николай Стилев, които участваха в елитната група освен прекрасното пето място в щафетите се класираха в десятките на индивидуалните състезания. При ветераните Николай Попов, Николай Стилев и Добри Топалов също заслужиха награди от индивидуалните стартове за класиране на призови места.

В първенството участваха повече от 250 състезатели от 20 клуба от страната във възрастови граници от 12 до над 80 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button