Любопитно

Над 300 мартеници от Хасково пътуват за Турция

Над 300 мартеници бяха изпратени за съседна Турция. Част от тях са ръчно изработени от членове на хасковското читалище „Тракия 2008“ и на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“.

Символите на пролетта ще зарадват децата от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул и наши сънародници там. Това е поредният жест на хасковските тракийци, които периодически събират книги и помагала, за да подпомагат обучението по български език и история в града край Босфора.

Както Haskovo.info писа, хасковска група участва и в празненството по случай Деня на будителите в Екзархийския комплекс в Истанбул.

Друга част от хасковските мартеници ще пристигнат в Одрин, за да окичат участниците в курса по български език и посетители на родните светини – църквите „Св. Георги“ и „Св. св. Константин и Елена“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button