Спорт

Танцьорите на „Гранд“ отново впечатлиха на силното състезание в Атина

Хасковският клуб по спортни танци „Гранд“ се представи силно на 4-то издание на Athens Dance Festival, който се проведе в Атина, съобщават от клуба.

Това е най-голямото танцово събитие в Гърция и включва както тренировъчен лагер, така и турнир за всички възрасти и различни танцови стилове. Тази година имаше рекорден брой участници, двойно повече от предходното издание, от над 15 държави, сред които състезатели от водещите танцови школи: Англия, Русия, Германия, Полша.

От „Гранд“ участваха с 6 състезатели. Марин Мартинов и Диляна Димитрова се състезаваха в групата на Юношите с латиноамерикански танци. В двете дисциплини, в които участваха, завоюваха едно 1-во и едно 4-то място. Убедително завършиха на 1-во място и спечелиха златните медали в турнира по 3-те танца: Ча-Ча-Ча, Самба и Румба. В отворената програма по 5-те танца те отстъпиха на представителите на Русия, Германия, Молдова и завършиха 4-ти .

Смесената танцова двойка Братан Братанов – състезател на „Гранд“ и Калина Джамбазка – състезателка на софийския „Гардения“, участваха при състезатели над 19 години. Конкуренцията там беше най-голяма – 48 танцови двойки, включително такива от топ 4 на света.
Братан и Калина надскочиха себе си и се класираха в четвъртфинала, на 20-то място, което е обещаващо за млада танцова двойка като тях. Братан е на 21, а Калина на 17 години и танцуват заедно от по-малко от 6 месеца.

Като нова изгряваща танцова двойка те взеха участие и в категорията „Rising Stars“ и бяха близо до влизане във финала, завършвайки на 10 място.

При соло момичета Десислава Цветкова и Дияна Янева се състезаваха в групите Юноши младша и Юноши старша възраст. Конкуренцията беше изключително силна, започвайки от 1/8 финал, класирането за всеки танц е по отделно.

Десислава Цветкова се представи най-силно в танците Самба и Румба, където достигна полифиналите и малко не й достигна да се класира на финал на самба.

Дияна Янева се пребори с голямата конкуренция, класирайки се във финала на танца Джайв, където завоюва 3-то място и бронзов медал. Малко не й достигна да се класира на финал в състезанието по Ча-Ча-Ча.

И за двете момичета това беше първото им участие на международно състезание от такъв ранг.

В деня преди турнира се проведе тренировъчен лагер с водещи световни специалисти, сред които европейската шампионка за професионалист Мелия от Полша, както и спортният директор на Световния танцов съвет – Ханес Емрих от Австрия. Те бяха и част от престижната съдииска комисия на турнира. Съдии бяха също и треньорите на „Гранд“ – Николай Манолов и Павлина Вълчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button