Регион

Хванаха 65 000 недекларирани евро в автобус на границата

Недекларирани 65 000 евро са задържали при съвместна проверка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Валутата е открита в автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. Автобусът пристигнал на граничния пункт на 26 февруари, половин час преди полунощ. Шофьорът и пътниците декларирали, че не пренасят стоки или валута за деклариране.

За превозното средство е подадено искане от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ за извършване на щателна митническа проверка, при която в раницата на един от пътниците, между личния багаж, е открита полиетиленова торба пълна с пачки с евро в различни купюри.

Откритите общо 65 000 евро с левовата равностойност на 127 128 лева са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ под надзора на Районна прокуратура Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button