Хасково

720 души от социални домове и бедни семейства получиха дрехи от БЧК

2760 часа труд са положили доброволците на БЧК-Хасково, ангажирани в последната кампания по раздаването на хранителни помощи от ЕС.

Броят на получилите пакети в Хасковска област е 9204. 94 процента от тях са доволни от качеството и количеството на продуктите, показва анкетата.

БЧК

Това бе отчетено на днешното общо събрание на Областната организация на БЧК, която обединява 114 дружества с 4750 членове. В доклада на заместник-председателя д-р Стефка Младенова бяха посочени основните акценти от дейността през изминалата година в сферата на социалните услуги, здравната просвета, водното спасяване.

БЧК

720 души от социални домове и бедни семейства са получили дрехи и чорапи от Националния съвет на БЧК. В курсовете за оказване на първа долекарска помощ са обучени 2162 души. Активни са и 6-те клуба на младите червенокръстци, помагали и в уроците по български език на голямо пакистанско семейство. Якета, обувки, шапки, памперси и други хигиенни материали от Върховния комисариат на бежанците към ООН са пристигнали за хора, търсещи убежище и настанени във временните центрове в Пъстрогор и Харманли.

БЧК

Благодарение на съдействието на Червения кръст 18 деца от Афганистан, Иран и Сирия учат в масови училища. Хуманитарната организация помага и за възстановяване на връзките на разделени семейства поради конфликти в различни държави.

Форумът прие план за работата на областната организация на БЧК за 2019 г.

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button