Любопитно

Мартеница от Харманли влиза в музея на БЧК

Мартеница от Харманли отпътува за София. Пролетният символ е изработен от жива вълна в подготвителната група на детската градина „Детски свят“. С мартеницата е украсен колаж със знака на Червения кръст.

Вече 10 години харманлийското детското заведение си партнира успешно с дружеството на водните спасители към БЧК-Хасково. През 2009 г. там за първи път в страната стартира проектът „Дръж под око“. От квалифицирани лектори и по достъпен начин малчуганите научават как безопасно да контактуват с водата, а родителите – как да предпазват децата си от евентуални инциденти в басейн, в морето или във ваната.

Тази година образователният проект ще бъде обогатен и със специален театрален спектакъл, информира директорката на „Детски свят“ Мария Желязкова, която е председател на общинската организация на БЧК.

Харманлийският пролетен подарък ще бъде поставен в в музея на БЧК в София, каза проф. Здравко Маринов, заместник председател на Националния съвет на хуманитарната организация.

БЧК

Снимки: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button