Хасково

Млади благотворители с благодарствен адрес от Дома за стари хора

Благодарствен адрес за благотворителност получиха учениците от 10 ж клас на хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от директора на Дома за стари хора на Кенана Пламен Кузманов.

Признанието за златаровци е по повод проекта, финансиран от фондация „Благотворител“ – „Празниците с баба и дядо – топли и вкусни“, който учениците осъществяват през тази учебна година.

Дом

Както Haskovo.info вече писа, тийнейджърите прекараха Коледа с възрастните хора и направиха филм за тях. Днес ги зарадваха с направени от тях мартеници. Предстои им засаждане на дръвчета за Първа пролет и празнична трапеза за Великден. Кулминацията ще бъде през май, когато трябва да е готов и онлайн сборникът, който ще бъде своеобразна среща между поколенията в мрежата. В него младежите ще съберат знанието за традициите и опита на възрастните хора.

Дом

В Дома за стари хора благотворителните акции не спират. Освен учениците от Езиковата гимназия, днес възрастните хора посрещнаха и ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и техни приятели от Пенсионерски клуб „Проф. д-р Асен Златаров“. Те им бяха подготвили богата програма от народни песни, стихове и хора за Баба Марта, Националния празник – 3 март, Деня на жената и Първа пролет. Възрастните от Дома за стари хора получиха и скромна почерпка – плодове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button