Хасково

Откриха глаукома на двама в първия ден от безплатните прегледи в хасковската болница

На двама хасковлии беше открита глаукома при започналите от днес до края на седмицата безплатни очни прегледи в МБАЛ – Хасково. Единият от болните вече е настанен в очно отделение.

Както Haskovo.info писа, прегледите се извършват след предварително записан час на телефон 038/ 606 728. Те се провеждат от 9 до 12 часа, като графикът до края на седмицата вече е запълнен.

Заради големия интерес безплатни очни прегледи ще се извършват и от 18 до 22 март.

Прегледите са за поредна година и с тях се отбелязва Световния ден за борба с глаукомата – 12 март. Този ден се отбезва от 2010 г. по инициатива на Световната асоциация за борба с глаукомата и на Световната асоциация на болните от глаукома. Целта му е да се повиши информираността на обществото за заболяването.

Глаукомата е лечима в начален стадий на болестта. До скоро се е считало, че единственият й причинител е вътреочното налягане и лечението е било насочено към овладяването му. Последните изследвания показват, че болестта може да се развие и при нормални стойности на вътреочното налягане. Поради това се смята, че глаукомата е болест на зрителния нерв, а не на високото очно налягане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button