Хасково

Читатели: Прави ли се нещо с бездомните кучета, продължават да нападат в Хасково

За пореден случай на нападнат човек от бездомни кучета сигнализираха читатели на Haskovo.info.

Вчера сутринта възрастна жена е била нападната от глутница на Кенана. С много усилия тя е успяла да разгони животните и да се измъкне невредима.

„Майка ми е жизнена и енергична и е успяла да се спаси. Но ако беше слаб човек или дете – животните можеше да го разкъсат. Прави ли се нещо по проблема с бездомните кучета в града. Страх ме е да пусна сина си сам дори и в центъра на Хасково“, казва млад баща.

Haskovo.info припомня, че приютът за бездомни кучета край Хасково беше открит в края на януари. Вече са кастрирани и обезпаразитени близо 40 животни. След това те се връщат по местата, където са заловени, но не и в районите на училища, детски градини и болници. От приюта приемат и сигнали на граждани за бездомни кучета. Те могат да се подават до дежурния в общината или на спешния телефон 112.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рак
Рак
08.03.2019 7:52 7:52

В ЕС е така. Ако от нещо могат да се „усвояват“ пари, то става „златна кокошка“. При нас кучетата станаха златни. Нищо чудно щом всеки дебил е помъкнал по едно и вместо деца, гледа него. Когато му омръзне естествено го „освобождава“ в някое близко село или край него.

Винету Касабян
Винету Касабян
08.03.2019 9:04 9:04

То и мангасари.те нападат българи, даже ги убиват, някой прави ли нещо по въпроса? Всеки се свива и вика хубаво че не бях аз. Докога???

Обикновен гражданин
Обикновен гражданин
08.03.2019 10:10 10:10

Хляб напоен с антифриз решава част от проблемите,няма кой да ви помогне ако не си помогнете сами.В България кучетата са като циганите защитен вид много организации стоят зад тях и лапат парички на наш гръб.Няма оправия в тази държава.

Гражданин
Гражданин
08.03.2019 12:17 12:17

„Вече са кастрирани и обезпаразитени близо 40 животни. След това те се връщат по местата, където са заловени, но не и в районите на училища, детски градини и болници.“ Е това е ПЪЛНА МАЛОУМЩИНА . Те кучетата “ не могат да ходят“ вероятно и ще знаят,че не трябва да се разхождат покрай градините и училищата. А и защо трябва да се връщат на улицата?? Защо няма нито един глобен стопанин на домашно куче, пускано да запложда уличните ,или изхвърлил на улицата малки ?? Малоумна държава!

Видял
Видял
08.03.2019 18:29 18:29

Няколко пъти отбелязвам горчивия опит на един малък град при съседите. Всеки месец от Истанбул идава екип и кастрира всички новозабелязани. Това обаче никак не решава проблема им. Кучетата вече са почти колкото хората на брой. Макар да немогат да се размножават, не забравят дава пъти годишно да свадбуват около женските. Лесната храна е показател за струпване – автогарите и спирките, ресторантите и закусвалните, училищата и градините, кеят на рибарите и пазарът, кланицата и мандрата, морският бряг с туристите. Резултатът няма да е по-различен в Хасково. Да свикваме да ги търпим отсега!

kolio mesarq
kolio mesarq
08.03.2019 19:21 19:21

trepane samo

Румен
Румен
09.03.2019 8:52 8:52

Колко пъти да ви казвам господа : Една филийка хляб напоена със червен антифриз и проблема е решен. Няма куче и няма ухапани!

Tonich
Tonich
09.03.2019 8:56 8:56

Може да имат етикети по ушите, но едва ли са кастрирани…. По скоро само са хванати, поизмити и пак в града . Така се усвояват едни пари .

Neli
Neli
09.03.2019 19:25 19:25

Преживях този ужас, глутницата е същата от снимката. Разбрах , че има и други потърпевши. До кога?

Back to top button