Любопитно

Регионалната библиотека учи деца в Любимец на програмиране с роботи

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково стартира обучения по програмиране с използване на робота Финч.

Целта е децата по достъпен и забавен начин да направят своите първите стъпки в света на програмирането, да насочи техния интерес към компютърните науки и усъвършенстване на дигиталните им умения, което ще подпомогне бъдещото им професионално развитие.

В читалище „Братолюбие-1884“ в Любимец ще бъдат обучени 12 участници от ОУ „Захари Стоянов“ и ОУ „Христо Ботев“. Идеята е и детската аудитория от малките населени места да се докосне до света на програмирането и да получи основни дигитални умения чрез роботите Финч. Продължителността на обучението е 30 учебни часа и включва първи познания по програмиране, създаване на работещ код и анимации, идеи за игри и интерактивни истории, умения, които развиват креативността, логическото и алгоритмично мислене. Обучител по проекта е инж. Огнян Генов – аналитик компютърни мрежи в Регионалната библиотека.

Библиотека

Предвижда се курсът да завърши с решаването на задача в края на март, а най-добре представилите се ученици ще имат възможността да участват в пролетен лагер за напреднали по програмиране.

Обученията се провеждат в рамките на проекта „Generation Code“ на Фондация „Глобални библиотеки – България“, подкрепен от посолството на САЩ у нас.

Библиотеката получи като дар от посолството на САЩ още 5 робота Финч, съобщи директорът на Регионалната библиотека Кирилка Страшникова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button