Спорт

Героичен „Раковски“ обърна „Берое“ и класирането в Стара Загора

Волейболистките на „Раковски“ (Димитровград) заслужиха едно голямо „Браво!“ за играта си срещу силния отбор на „Берое“ в Стара Загора, когото обърнаха от 0:2 до 3:2.

Момичетата на треньора Габриела Айшинова влязоха в двубоя като пети във временното класиране, а „Берое“ бяха втори и се нуждаеха от задължителна победа, за да запазят сребърните медали. Домакините взеха първия гейм с 25:12 и втората част с 25:21. „Раковски“ не се отказваше и дръпна в третия гейм, беше застигнат в края, но успя да го вземе с 25:23, като спечели със същия резулат и четвъртата част. В тайбрека волейболистките на Димитровград отвяха „зелените“ с 15:11 и заслужиха овациите. Симона Николова и Емилета Рачева реализираха по 16 точки.

След тази паметна победа „Раковски“ измести ЦСКА от четвъртото място в крайното класиране и ще има предимство в плейофите срещу „червените“. „Левски“ пък след успеха си във Вечното дерби измести „Берое“ от второто място.

„Беше трудно. Издържахме и преборихме себе си. Поздравявам целия отбор“, каза за Haskovo.info след края на мача развълнуваната Габриела Айшинова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
..
..
09.03.2019 21:05 21:05

Какви сребърни медали ????? Ще умра от смях …

Back to top button