Хасково

Община Хасково има да събира 9 милиона лева

Малко над 9 млн. лв. са несъбраните стари задължения към община Хасково, съобщи за Haskovo.info директорът на общинската данъчна дирекция Румен Тинчев.

От тях 4 850 000 лв. се дължат от фирми, включително и такива в ликвидация и несъстоятелност, а 4 197 000 лв. – от физически лица. Задълженията са от последните 5 г. Някои от фирмите вече не съществуват и задълженията са несъбираеми. Доскоро най-големият длъжник – „Булгартабак“ се е издължил с близо 1.2 млн. лв. за данък сгради и такса смет. В началото на миналата година несъбраните стари задължения са били 10.5 млн. лв.

На длъжниците вече са разпратени покани със задълженията им. Ако не бъдат платени доброволно се прибягва към тяхното принудително събиране през съдия изпълнители.

На този фон събираемостта за миналата година е малко над 80%, като общо постъпилите пари са 19 137 000 лв.

От началото на тази година са събрани общо 4 153 000 лв., в които влизат и стари задължения. До края на април фирмите и гражданите могат да плащат данъците си с 5% отстъпка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
точка по въпроса
точка по въпроса
14.03.2019 15:37 15:37

това е много лоша оценка за работата на данъчните и общината. не разбирам защо тинчев се хвали. колко халтав трябва да си за да ръководишчетвърта година общината и да казваш че задълженията са от 5 години. значи ти нищо не си правил.

Back to top button