Хасково

15 кандидати за петте вакантни войнишки длъжности в Хасково, заплатата тръгва от 860 лв.

15 са кандидатствали до днес за петте вакантни места за войнишки длъжности за хасковското военно формирование 52 740, съобщиха на информационната кампания „Бъди войник“, която се проведе в областния град.

По две са местата за младши мерач на картечница и младши механик-водач на МТЛБ, а едно е мястото за мерач в разчет на тежка гранатохвъргачка. Срокът за кандидатстване е 22 март. Кандидатите трябва да имат поне средно образование, да са годни за военна служба, да нямат друго гражданство, да не са осъждани или разследвани, да не са уволнявани от военна служба. Стартовата заплата е около 860 лв. Общо вакантните войнишки длъжности в Сухопътни войски са 185. За тях са подали документи близо 400 кандидати.

Военни
Мая Стоева

На информационната борса пред Бизнесцентъра се набираха войници и матроси. Имаше младежи, които използваха възможността и подадоха заявления.

Сред желаещите да служат в армията са абитуриентката във ФСГ „Атанас Буров“ Десислава Господинова и зрелостничката в СУ „Васил Левски“ Мая Стоева. Десислава иска да служи година като войник и след това да стане разузнавач. Привличат я оръжията, униформата и възможността да служи на България. По нейните думи и заплащането е добро. Мая също е привлечена от работата в сфери като армията и МВР, защото има и близки военни.

Пред Бизнесцентъра беше показана военна техника и оръжия, като много младежи използваха възможността да се снимат с тях.

В 18:30 часа в зала „Недялка Симеонова“ има концерт, като сред изпълнителите са Маргарита Хранова, Гуна Иванова и Надя Казакова. В програмата са включени още Представителният ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейският представителен духов оркестър. Със свои изпълнения се представят Емилия Валенти, фолклорна формация „Ладена“, танцова формация „Алгара“, квартет „Армейска песен“, Янко Лозанов, фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия“, клуб по спортни танци „Гранд“, Мажоретен състав „Хасково“ и други изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Румен
Румен
22.03.2019 8:25 8:25

Това ли ни е „армията“??? То едновремешното военно обучение беше много по-сериозно!!! Жалки смешници!

Back to top button