Хасково

Предлагат 48 лв. да струва залавянето на изпуснато домашно куче в Хасково

Предлага се въвеждането на нови такси във връзка с работата на приюта за бездомни кучета в Хасково. Това става с докладна от кмета Добри Беливанов до общинския съвет за изменение и допълнение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково.

Предложението е във връзка с постъпила докладна от директора на общинското предприятие „Екопрогрес“, с която се иска да бъдат определени цени на услуги, предоставяни от Приюта за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Хасково.

Приютът беше открит в началото на 2019 г. и в процеса на работа са се появили случаи, в които се залавят кучета, за които впоследствие се установява, че са домашни и са изпуснати. Към настоящия момент Общински съвет – Хасково не е определил цена, която да заплащат собствениците на домашни кучета и кучета от други общини за престой и ветеринарна обработка в общинския приют. От тези услуги могат да се възползват и други общини, които нямат изградени общински приюти на територията си.

В тази връзка се предлага да се измени и допълни Наредбата. В нея се добавя цена за залавяне на домашно куче – 48 лв., 6 лв. ще струва дневният престой на домашно куче в приюта, а кастрацията и ветеринарната обработка на домашно куче в приюта ще струва 36 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

11 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Докотора
Докотора
26.03.2019 8:50 8:50

Няма смисъл от такси и приют. Трябва да се направи кланица за кучета и месото да се изнася за Виетнам, а кожите за Китай. Така ще се реши проблема, а ще има и приходи. В закона не е забранено да се убиват животни за месо. Домашните ако не бъдат потърсени до 3 дни, също да минават през кланицата.

Jitel
Jitel
27.03.2019 0:14 0:14
Отговор до  Докотора

da puknesh dano izrud takuv, kakuv doktor si ti?

Гост
Гост
27.03.2019 3:56 3:56
Отговор до  Докотора

И ти ще минеш през кланица но тази от която бягство няма. Има по-висши сили от вас хората от които не можеш да избягаш и да се скриеш. Злобата и жестокоста се заплащат лошо. Човек абс винаги си плаща за действията.

абонат на уранова вода
абонат на уранова вода
26.03.2019 9:03 9:03

Проверете във ветеринарните клиники каква е цената на кастрация,обезпаразитяване и чипиране.36лв е смешна сума,а труда на ветеринарния специалист не се ли заплаща?Отново безхаберие и отчитане на дейност без видим резултат.Регистрирайте всички домашни любимци/става лесно-на местата за разходка изпратете контролните си органи ,които да изискват паспорт и платен данък на животното/да видим тогава каква ще е реакциията на стопаните,как ще ги разхождат и къде.По ЗВД са длъжни да ги регистрират,обезпаразитят,чипират и ваксинират.Затова броя на заболелите хора от тении в региона е висок.Нека всеки обичащ кучетата бъде и изряден гражданин,да спазва законите.Сега само претенции имат.Така правят културните и цивилизованите хора.Нали имаме претенции,че сме европейци.Или искаме само европейски доходи?!?

Пламен
Пламен
26.03.2019 9:52 9:52

Значи плащаме чипове а те дори не могат да ги разчетат ,а тук в една белгия дето сме емигранти може като ми намерят кучето по чипа или медальона веднага ми се обадят по телефона ,а вие 48лв как така измислихме сигурно и за транзакция 2 3 още бръснете. Дами и господа като предлагате нещо адекватно тогава имате право да искате пали, а и тези данъци на куче защо ги плащам??? Кмете на дърти години ще те сърби дупето

гражданин
гражданин
26.03.2019 10:19 10:19

Относно коментара на „абонат на уранова вода“: Ти пък я погледни условията на нас кучкарите! Моето куче е кастрирано, обезпаразитено всеки месец, има всички ваксини, подстригано и изкъпано, и зъбите са му измити даже. Може би е малко по-чисто от теб! И накрая какво получавам аз като съвестен гражданин? Навсякъде табели „Забранено за кучета, глоба 300 лв“. В двата края на града има определено място за разходка на домашния ми любимец… И едното е покрай пътя на третоара, покрай колите…. Ами като направят заградени паркове за кучета във всеки квартал, може би тогава и ще си регистрирам кучето и имам готовност да му плащам поне 50 лв. данък. Да не говорим, че няма къде да се разчетат „регистрираните чипове“ и недай си Боже да си изгубя кучето – кой ще ми го върне и как ще ми го върнат като няма къде да ми разчетат чипа? Мислено, ама недоизмислено, иначе парички от собствениците на кучета са измислили как да вземат! Ама въз основа на какво???????

Анонимен
Анонимен
26.03.2019 21:50 21:50
Отговор до  гражданин

Граж данино,има кой и как да Ви разчетат чиповете,бъдете сигурни.Специално приюта имат четящо устройство.За местата за разходка може и да сте прав.Но не е нормално в парка/в градската градина или на Кенана където са майките с деца,вашите родители или приятели,да се мотаят кучета,и то без намордтик или поне строг нашийник.Вие можете да гарантирате ,че вашето куче не е агресивно,но,то е животно.Не знаете как ще реагира в дадена ситуация.Едно дете като се затича,кучето си мисли,че е игра и тръгва да го гони.Родителите на това дете как ще реарират,самото дете какво ще изпита?Не можем само да имаме претенции,и ние трябва да бъдем отговорни.Нали тези места,които искате струват пари.Като никой не плаща данък за кучето си,как и от къде да дойдат тези средства.Не мислете,че защитавам общината или общинарите.Повече от вас ме е яд на всичко което правят или не правят.Пълно безхаберие цари в тази институция.Във всичики градове Общ.съвети гласуват такава такса,т.н данък.Сигурно в Хасково не е и висока.Но сега където и да погледна,попадам на кучешки ексременти.Кой носи торбичка,кой стопанин чисти след кучето си?Никой!!!Твърдо го заявявам!Дори разходката на повечето домашни любимци се състои в това да се изходи и изпикае навън.Това не е разходка.Познавам доста любители на кучета и знам тяхния манталитет.
Но ,явно е дошло времето Зоополицията да влезе в ролята си.Ще ни превъзпитат,вярвам в това.

гражданин
гражданин
27.03.2019 9:49 9:49
Отговор до  Анонимен

Не искам да ме разбираш погрешно, но и на мен не ми е приятно да се налага да разхождам кучето си покрай парковете, в които има деца! И аз не искам да съм там, повярвай ми! Искам да има определени места за разходка на домашни любимци във всеки квартал, а не да се налага да ходя 45 минути, за да стигна до един от двата края в града. Или може би трябва да прелитам до там, защото, за да стигна до обозначените за разходка места, трябва да мина поне през 10 такива, на които е забранено! Писнало ми е да се извинявам и да се стига до разправии с други хора, които са в парка. И аз не искам да съм в парка за деца с кучето си! А относно майките с деца – хубаво е да си ги възпитат и научат, че кучетата не са лоши и стават агресивни само, ако са провокирани от грозни крясъци и викове на децата им, както и на самите тях. Защото съм сигурен, че моето куче няма да ги ухапи, но не мога да твърдя за реакцията на останалите кучета или по нататъшните им срещи с бездомни кучета, които междувпрочем са по-изплашени и от самите деца, защото бездомни има навсякъде, не е само в Хасково и тепърва в живота си ще имат ситуации, в които трябва да минат през тях.

гражданин
гражданин
27.03.2019 10:04 10:04
Отговор до  гражданин

А и да допълня нещо – данъка ми на колата е 450 лв., данъка на апартамента ми е около 350 лв, всички осигуровки са ми платени, обаче никой не ме пита дали искам парите ми от данъци да отидат за саниране на цигански блокове, за помощи за цигани, за издръжка на цигани или тяхното социализиране. Или предпочитам парите ми да отидат за по-добри пътища, за развитие на регионите, за деца без родители, за българския спорт или за облагородяване на града и изграждане на паркове за разходка на домашни любимци… Факт!

Друг редовен платец
Друг редовен платец
26.03.2019 20:58 20:58

Върете на майка си П ***** малоумници ! Малоумна държава, малоумни управници.

Кучето
Кучето
26.03.2019 22:37 22:37

Какво ти прави кучето на улицата? Като не можеш да си го вържеш в двора, а се разкарва безпризорно – глоба. 50лв са си 50лв и на повод ще го водиш!

Back to top button