Регион

Протестиращи затвориха пътя за Маказа, искат асфалт, вода и канализация в Конуш

Десетки жители на хасковското село Конуш излязоха на протест преди обяд. Хората се събраха на площада пред кметството, след което затвориха за десетина минути главния път, който води за Маказа.

Протестиращите се събраха на една от пешеходните пътеки с развети знамена и надуваха свирки. Те настояват за асфалтиране на улиците в селото, вода и канализация. От двете страни се събраха чакащи автомобили и автобуси. Един от изчакващите шофьори беше Руслан от Златоград, който предложи на протестиращите да даде първа вноска от 10 лв. за новия асфалт.

Протест

„В селото има само две асфалтирани улици, всички останали са разбити и не са виждали асфалт от 50 г., разбихме си колите. Искаме да ни асфалтират улици, това не става толкова време, а сме само на 10 км от Хасково. Лятото нямаме вода, много къщи нямат канализация“, разказа пред Haskovo.info Станимир Василев.

Малко след пристигането на полиция в селото и разговори с протестиращите те се оттеглиха от пътното платно и освободиха движението.

Кметът на Конуш Младен Марчев призна, че селото има тежки проблеми, за разрешаването на които са необходими много пари. Той допълни, че тази година е подал искане до общината за асфалтирането на 11 км улици в селото, но още не е ясно какво финансиране ще се получи. Работило се и по разрешаването на проблема с безводието през лятото.

От община Хасково съобщиха за Haskovo.info, че се подготвя обществена поръчка за близо 300 000 лв., с които да се асфалтират улици по селата. В същото време хората в Конуш се готвят да протестират всяка седмица, докато не започне асфалтиране в селото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
26.03.2019 14:01 14:01

Хади бакалъм да видим сега!

Хо-Хо
Хо-Хо
26.03.2019 16:11 16:11

Мюмюне, не се бАзикай

Митко Димитров
Митко Димитров
26.03.2019 20:29 20:29

Искам да питам това роми ли са или мангали благодаря

гост
гост
01.04.2019 22:49 22:49

Това са новите българи!

Back to top button